FEDERA溓I

F.R de Atletism
F.R. de Box
F.R. de Culturism
F.R. de Judo
F.R. de Nataie
F.R. de Tir sportiv
F.R. Radioamatorism
F.R. de Rugby
F.R. de Volei
F.R. de Handbal

Sport b緅m綖ean

DSJ Maramure
CSM 泱iina -rugby
泱iina HCM -handbal f
Minaur -handbal m
泱iina Explor綖i -volei
FC Baia Mare -fotbal

SPONSORI
 
JUDO 08.05.2012  
Daniel Brata s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra  

Federatia Internationala de Judo a postat azi lista cu sportivii care s-au calificat la Jocurile Olimpice din Londra. Romania are calificati sase judoka, printre ei numarandu-se si baimareanul Daniel Brata, sportiv dublu legitimat la CSM Baia Mare si Dinamo Brasov. Brata nu se va afla pentru prima oara la Jocurile Olimpice, el evoluand si la editia 2008, din Beijing.

Cele mai recente concursuri la care a participat baimareanul sunt Cupa Romaniei si Campionatul National de lupta la sol, la ambele Daniel Brata cucerind locurile 1. Pe langa Daniel Brata, Romania va fi reprezentata la Jocurile Olimpice de la Londra in competitia de judo de catre Alina Dumitru, Andreea Chitu, Corina Caprioriu, Dan Fasie si Vladut Simionescu.

Daniel Brata (nascut in 29 decembrie 1984, in Baia Mare) s-a apucat de judo in anul 1994. Primul lui antrenor a fost Vasile Pop, cel care se ocupa si in prezent de pregatirea lui la CSM Baia Mare, clubul la care a si avut prima legitimare. In prezent este dublu legitimat la CSM Baia Mare si Dinamo Brasov. A cucerit prima medalie internationala importanta la Campionatul European din 2004, la categoria Under 23. Era o medalie de bronz. Un an mai tarziu a castigat din nou bronzul european, de data aceasta la seniori. Aceeasi performanta o repeta in 2009. In 2010 a obtinut tot bronz european, de data aceasta cu echipa. Doar cateva dintre reperele din cariera sportiva a baimareanului care a participat, in 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing. Are circa 20 de medalii internationale cucerite la diferite competitii oficiale.

Ramona Ioana Pop - emm.ro

 
<< 螽apoi